Picture Perfect

Hi everyone,

It’s almost Xmas time en dus ook picture time! We doen alle moeite om te stralen bij de feestdagen en willen dit dan ook vastleggen op beeld.

Everybody loves a good picture. Daarom vroegen we mode fotografe Stéphanie Smeets of ze enkele tips met ons wou delen.

1. Seek good light: Om een goede foto te kunnen maken heb je voldoende licht nodig. Maar ook weer niet te veel licht anders wordt je foto overbelicht. Vergeet nooit daglicht is je beste vriend. 

Zacht licht:

16864335_996654797138754_4065378433621114644_n

Hard licht:

PATC_5818A.jpg

Zien jullie het verschil? De juiste hoeveelheid licht verandert de hele foto. Met het harde licht heb je veel sneller schaduwen. Het is maar wel effect je wilt 😉

TIP: Windowlight, ga voor je raam staan en een wit gordijn is de ideale diffuser, zo verkrijg je het perfecte zacht licht!

2. De gulden snede: verdeel je foto  met twee horizontale en twee verticale lijnen. Het is ideaal als het voorwerp of persoon die je wilt fotograferen op de snijpunten van deze lijnen valt.

FF_tips_fotografie_gulden-snede_01

Hier zie je duidelijk dat ze de horizon hebben laten samen vallen met één van de lijnen van de gulden snede.

PATC_5851Ametlogo

Hier zie je duidelijk dat Palmira haar lichaam en haar rok samenvallen met de lijnen van de gulden snede. Omdat ze naar links kijkt is het ideaal dat je de tekst links zet. We gaan automatisch de tekst lezen omdat we kijken in dezelfde richting als Palmira.

3. Vind evenwicht in je kleurenZorg dat alle kleuren op de foto samen passen. Wanneer je een persoon of voorwerp wil laten opvallen kan je dit makkelijk doen door een groot kleur contrast te maken tussen de achtergrond en het onderwerp. Indien je liever een sfeer foto maakt is het aangenamer dat alle kleuren in de foto samen horen, zo krijg je beter één geheel.

Hier zie je duidelijk het verschil wanneer je contrasterende kleuren draagt ten opzichte van kleuren die mee inblenden met de achtergrond.

4. Denk aan je perspectieven. De hoogte waarop je de camera houdt kan je hele foto veranderen.

Wanneer je de camera laag houdt en deze een beetje naar boven kantelt noemen we dat kikker perspectief. Hierdoor lijkt je model langer.

PATC_5509

Wanneer je de camera hoog houdt en een beetje naar beneden kantelt noemen we dat vogel perspectief. Dit is ideaal voor een portret shot want hierdoor zie je er slanker uit. Ook de perfecte selfie houding.

15284143_10154894433762873_3705130075596536151_n

Hopelijk hebben jullie hier iets van bijgeleerd.

Deel gerust jullie perfect pictures met ons!

Groetjes,
Stéphanie

credits: De foto’s als voorbeeld gebruikt zijn een mix van eigen gemaakte selfies met professionele foto’s gemaakt door De Burlett Photography.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s