Palmira goes A’dam – Pt. 2 Hotspots

Hello ladies & gentlemen,

I’m back for Palmira goes Amsterdam, part 2! As you all could have guessed waren wij niet enkel in Amsterdam for business. Pleasure and inspiration zijn ook erg belangrijk en daarom maakten we dan ook wat tijd vrij voor food, fashion & fun. In deze post vertel ik jullie wat meer over my favorite Amsterdam hotspots for shopping and for food & drinks!

SHOPPING

As a stylist and make-up artist, I love to shop when I travel (surprise surprise). Maandagnamiddag 23 januari gingen we na ons bezoekje aan Modefabriek naar De Bijenkorf, gelegen in het centrum van Amsterdam. Laat 10 vrouwen (allemaal fashion stylists of make-up artists) los in dit warenhuis en I can assure you dat we daar zoet waren voor de volgende twee uur. Ik begaf me naar de beauty afdeling waar ik een “quick ’n easy 5 minute makeup look” pakket van de Britse make-up artist Charlotte Tilbury kocht. Ideaal voor zij die net zoals ik ’s morgens geen uur voor de spiegel willen staan … Een echte aanrader!


Nog een aanrader voor shopping zijn De 9 Straatjes. Deze straatjes zijn gelegen in het centrum van Amsterdam en verbinden de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar. De straatjes zijn bekend om hun leuke winkeltjes, alternatieve en vintage shops en gezellige cafeetjes. Ideaal voor een dagje shoppen met vriendinnen!
Eén van mijn favoriete parfummerken Otentic heeft ook een shop in de 9 Straatjes 🙂

We zijn er deze keer helaas niet geraakt, maar de Amsterdamse wijk de Pijp is ook een supertoffe shoppingbuurt.  Op de Albert Cuypstraat is er een heel leuke en hippe fashionstore Noor…a must to visit!

FOOD & DRINKS

Next up, food & drinks! The ultimate hotspot en een echte aanrader in Amsterdam is de Foodhallen. Dit is een overdekte eethal met verschillende kraampjes. Onder het motto sharing is caring, probeerden we zondagavond na onze aankomst in Amsterdam verschillende gerechten uit, van pita tot hamburgers, nacho’s en sushi. And believe me, everything tasted so good! Zo goed zelfs dat we besloten de avond erop terug te komen. Bij het diner kon een lekker drankje natuurlijk ook niet ontbreken, so hello gin-tonics, we had been waiting for you! 😉

Deze Foodhallen is gelegen naast het hotel waar we verbleven: hotel De Hallen. Ook dit hotel is een echte aanrader! Origineel design, vriendelijk personeel, zalige bedden, leuke bar, jummy breakfast en een voordelig prijsje, what do you want more?


Maandagavond 23 januari brachten we opnieuw een bezoekje aan de Foodhallen en besloten we daarna nog een stapje in de wereld te zetten. And so we decided om naar het Leidseplein te gaan to dance the night away;-). And oh my, how we laughed there! Enkele gin-tonics later zat de sfeer er goed in en hebben we heel wat gedanst en gelachen, voor we terug braaf ons bed in kropen.

Twee dagen, a lot of fun, shopping bags and inspiration later, was het tijd om terug naar België gaan. We had a good time, but now it’s back to reality! Hope you enjoyed our adventures!;-)

Xoxo, Palmira

mf2

Bronnen:
debijenkorf.nl
charlottetilbury.com
de9straatjes.nl
nooramsterdam.nl
foodhallen.nl
hoteldehallen.com

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s