Enthusiasm is Key in Life!

Op zondagavond vind ik het altijd heerlijk om een reflectie te doen van de voorbije week! Dan denk ik na over welke job opportuniteiten & activiteiten ik gehad heb, welke gesprekken, welke gedachten.  Deze week wil ik echt wel bloggen over enthousiasme in het leven…it is key!

De rode draad van dit verhaal is dat je je enthousiasme niet mag laten onderdrukken door anderen.  Ik zie teveel afgunst, teveel mensen met een burn-out omdat de ander het hen niet gunt of tegenwerkt, teveel geroddel, teveel geweld…terwijl het zo heerlijk is om enthousiast te zijn…tenminste als iedereen je gewoon laat doen. Enkele voorbeelden over het EK, La Bottega, VOKA Fashion meeting, Graspop, … hoe het wel kan! 🙂

Schermafbeelding 2016-06-19 om 21.30.52.png

Wat een enthousiasme de afgelopen week met de EK gekte! Alle landen & verschillende nationaliteiten in België groeperen en supporteren voor hun favoriete voetbalploeg 🙂
Ik doe zeker mee met Italia als mijn favoriet, vervolgens Espagna en dan België.  Ik steek het niet onder stoelen dat mijn hartje echt wel uitgaat naar Italië, al van kleins af aan, maar ik gun het de anderen heel zeker, met de nodige sarcastische humor (zoals in deze facebookpost)

De keerzijde van het EK verhaal zijn de hooligans, de terroristen, die deze sportieve aangelegenheid (willen) gebruiken om hun frustratie te uiten! Waarom niet gewoon enthousiast zijn over je eigen ploeg, eigen overtuiging en laat iedereen met rust, bedenk ik me dan…

Helaas is dit ook iets wat je dagdagelijks ervaart omdat niet iedereen dezelfde ingesteldheid, kijk op het leven heeft.  Tijdens mijn studies, verschillende jobs, heb ik dit al ervaren dat het al eens kon botsen omdat ik te enthousiast ben.  Maar ik ben nu eenmaal passioneel en kies ook echt voor de dingen in het leven die ik graag doe.  Anderen hebben toch de keuze om dat ook te doen? Don’t be mad at me for the things you’re not doing, right?

Heb ik dan nooit een mindere dag?  Helaas wel…maar ook dan maak ik keuzes, keuzes om de meeste dagen van het jaar gelukkig door het leven te gaan en dingen met plezier te doen.

Ik ben nooit jaloers op anderen, ik ken dat zelfs niet. Als ik iets zie wat anderen doen of hebben en ik vind dat geweldig en droom er al lang van…dan ben ik helemaal niet jaloers.  Ik gun hen dat en laat mij inspireren om dat ook te kunnen bereiken!
Zoals ik gisteren bijvoorbeeld Natalia op het trouwfeest van Belle & Wouter zag, met haar geweldig afgetraind lichaam…misschien stiekem wel jaloers haha, maar ze werkt er hard voor, dus heb me laten inspireren en vandaag een uur gesport!
#beinspiredbyothers #inspireothersbyyourenthousiasm

Ik weet nog dat een collega me er ooit op wees ‘Palmira, je bent te enthousiast over je werk, mensen begrijpen dat niet en vinden dat niet altijd leuk’.
Ik heb toen eens hard gelachen en mijn feedback was ‘Ik begrijp niet dat die mensen mij kwalijk nemen dat ik mijn job graag doe, misschien moeten ze ook doen wat ze graag doen in plaats van commentaar over mij te hebben’ 🙂
Ik heb nu eenmaal American invloed van mijn uitwisselingsjaar in de USA en heb al vaak moeten horen hoe fake Amerikanen zijn en vriendelijk zelfs als ze je niet kennen, maar please let’s not judge…hoe vaak wandel je hier voorbij mensen in je eigen buurt en antwoorden ze niet als je ‘goedemorgen’ zegt of ga je shoppen en wordt je niet begroet.  Aan jou de keuze: een overenthousiaste ‘fake’ hallo of genegeerd worden?
Ik weet wat mijn voorkeur is en ik weet ook dat ik elke dag opnieuw hard werk, lange dagen maak, en dit met een glimlach doe, omdat ik het graag doe.

We only have one life, so live it to the fullest! En dat doen we ook bij La Bottega…we werken hard, gaan all the way, én met de nodige fun-factor & bloopers of course:

Schermafbeelding 2016-06-19 om 22.03.33
Al enkele jaren wil ik me aansluiten bij VOKA, en meer specifiek het netwerk VOKA Fashion. Eindelijk door toevallige ontmoetingen (hoewel ik geloof dat ontmoetingen niet altijd toevallig zijn), werd de meeting ingepland met Marijke Steegen en wat een meeting van 30min had kunnen zijn, werd al snel anderhalf uur.
Enthousiast ideeën & ervaringen sharen en geïnspireerd stapte ik naar buiten…om mij aan te sluiten bij VOKA Fashion, maar ook om dromen die ik lang heb laten liggen, weer op te pikken en eraan te werken…dankzij dit gesprek! En fijn om achteraf te lezen dat het wederzijds aanstekelijk was! Zo zie je maar hoe enthousiasme positief kan zijn, je moet er gewoon voor openstaan.

Deze blog wordt steeds langer, maar het is ook een onderwerp dat me enorm boeit en hoe mensen ermee omgaan.

En dit werd me ook zo duidelijk op Graspop Metal Meeting, het Metal Festival in Dessel.  Nog nooit was ik er geweest, nog nooit heb ik zelf mee zitten headbangen op metal music, … dus toen Het Belang van Limburg vroeg of ik outfits wou gaan spotten voor een online reportage…was ik niet laaiend enthousiast omdat ik niet van plan was te gaan, maar sta altijd open voor een nieuwe uitdaging!

Achteraf besefte ik dat dit echt wel mijn ding is om mensen te interviewen en naar hun motivaties te vragen voor een bepaalde kledingkeuze…I loved it!

Zeer geboeid stelde ik vragen aan de festival gangers over hun kledingkeuze, customized items, of ze ook zo naar het werk durven gaan…conclusie: mensen begrijpen dat niet, mensen appreciëren dat niet, maar op Graspop wel! Pure vrijheid, iedereen aanvaardt elkaar en ik was onder de indruk van hun tricks! En of course, hun enthousiasme & vriendelijkheid!  Ze zien er misschien wel ontzettend ruig uit, maar ze waren echt zeer vriendelijk.  ‘Never judge someone by their appearance!’

Schermafbeelding 2016-06-19 om 22.46.21.png

Ik ben nog aan het nagenieten! Als je graag de online video wilt zien, klik op volgende link: Festival Inspectors HBvL

Voor enkele sfeerbeelden en foto’s van outfits, bekijk volgende slideshow:

Deze diashow vereist JavaScript.

Eigenlijk kan ik echt wel met iedereen overweg en ik oordeel niet op uiterlijk, probeer altijd het mooie & goede in mensen te zien…blijkbaar een gave, volgens een goede vriendin. En ik ben er heel blij mee!

Tot slot:

There is a reason why there are so many quotes about Enthusiasm…because it is key! 🙂

I rest my case…with a lot of enthousiasme 😉

XOXO,

Palmira

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s