Hayden, unconditional love & my little miracle

Wat betekent onvoorwaardelijke liefde?

Hayden, mijn doggie, maakt nu al 8 jaar deel uit van mijn leven & wat een verrijking!

Hij is zo lief, zo cute, zo aanhankelijk en de rode draad van geluk in mijn leven.  Voor wie een hond als huisdier heeft, begrijpt me volkomen.  Aangezien ik geen kinderen heb, is Hayden mijn kindje, mijn alles.

12887371_10154154595792873_1913689501_o

Hij is altijd heel gezond & heel speels geweest.  Een jaartje geleden had hij een knobbeltje.  Eerst dachten ze een vetbolletje, achteraf bleek het een mastocytoom te zijn, een kwaadaardig gezwel.  Deze werd succesvol verwijderd, maar oh my… met een klein hartje wachtte ik steeds op het telefoontje dat hij na de CT-scan en de operatie goed wakker was geworden.  Een maand later begon hij te manken…maanden hebben we vanalles geprobeerd: acupunctuur, fysiotherapie, hydrotherapie, …

Toch nog maar een CT-scan en MRI laten doen en blijkbaar werd het manken veroorzaakt door een scheur in zijn kraakbeen van zijn linkerpoot.  Een eerste artroscopie (kijkoperatie) leek de oplossing!  Enkele weken later, zat hij weer met een hangend hoofdje en veel gekreun 😦
Een controle artroscopie gaf aan dat er nog los kraakbeen zat.  Ook dit werd verwijderd.  Hoe blij ik was toen ze bij de dierenkliniek ‘Orion’ in Herentals mij in februari wisten te vertellen dat het goed was en we niet meer moesten terugkeren.  Maar bij het afbouwen en stopzetten van de ontstekingsremmer, kwam de pijn en het hangend hoofdje weer terug. Zou dat het gedrag zijn van de trauma de afgelopen maanden? Waar komen de pijnen toch van?

12747943_774037906067112_5612785371438837080_o

Ik geef niet gemakkelijk op en dus ben ik naar Gent gegaan voor een scintigrafie (botscan). Daar vonden ze allemaal plekjes op zijn ruggenwervel en ribben.  Geen wonder dat het schatje zoveel pijn had! Al maanden dat hij zich niet wilt laten aaien, oppakken, … want alles doet pijn!
Er was geen diagnose, maar uitzaaiingen & botkanker was het vermoeden. De grond zakte onder mijn voeten weg.  Met de nodige file, hebben we 3u lang naar huis gereden en mijn tranen bleven rollen over mijn wangen. 😢‘Tears of a broken heart’
Ook al weet je dat de lieve diertjes niet zo lang bij je mogen blijven, ben ik niet klaar om afscheid te nemen van Hayden. Zo oneerlijk, maar vooral dat hij pijn heeft, breekt mijn hart! En ik vind als je een diertje in huis haalt, moet je er ook alles, maar ook alles voor doen!

Mijn wens was een mirakel…a miracle voor mijn kleine jongen.  En heb zoveel steun gehad aan iedereen die mee kaarsjes gebrand heeft en gebeden heeft voor Hayden. Ik kan niet dankbaar genoeg zijn voor het medeleven van mijn familie, vrienden, Facebook vrienden, dierenarts Wim Geurts, dierenkliniek Orion, revalidatiecenter het Waterhof, hondentrainer Kris, trimster Sheila, … Iedereen hoopte mee op een mirakel voor Hayden. ‘Waar er leven is, is er hoop!’

12874366_10153371094916283_1288424908_o

Mijn mama-hart was aan het bloeden want je wilt alles doen wat je kan.  Die beslissingen nemen zijn zo moeilijk! Maar hoe beslissen wat nodig is, zonder een diagnose?  Dus diezelfde week, een biopsie.  Weer een operatie, weer narcose, …en Hayden verbaast me steeds opnieuw hoe sterk dieren zijn.
Dus ik liet me door hem inspireren en hield me sterk terwijl we 2 weken op de uitslag moesten wachten. Na een week, begon ik zenuwachtig te worden…en thank God, na slechts 1 week, op vrijdagavond, kreeg ik het verlossend telefoontje met GOED nieuws!!!! Tranen, dit keer van geluk 🙂 ‘Tears of happiness’
Ik kon niet anders dan mijn opluchting, mijn geluk te delen op Facebook en zo mooi om te zien hoeveel reacties er waren.  Hayden heeft ondertussen veel meer harten veroverd dan enkel die van mij ❤

12721858_10154154705252873_1940615688_n

De biopsie gaf aan..geen tumor! Wel dat Hayden zijn bot afbreekt en hij opnieuw bot aanmaakt maar het beenvlies geïrriteerd geraakt en dit hem pijn geeft.  Het stukje bot is nu opgestuurd naar de USA voor een diagnose. Er is bloed getrokken en met een heel team  wordt er naar de oorzaak gezocht. Calcium tekort, hormonaal, …we weten het nog steeds niet.

We blijven zoeken tot we een oplossing vinden en ondertussen helpen de ontstekingsremmers Hayden ‘pijnloos’ door de dag te komen. Mijn papa heeft ook een loopplank gemaakt zodat hij zelf terug op & af de zetel kan.  Je zou hem moeten zien! Hayden gelukkig, wij gelukkig.

Heel dit gebeuren heeft me doen beseffen dat door mijn druk leven, ik soms vergeet wat mijn prioriteiten zijn, waar ik meer tijd voor moet vrijmaken, wie ervoor zorgt dat ook ik kan ontspannen, wie altijd maar ook altijd blij is mij te zien, mijn nooit kwetst, mij altijd aanvaardt zoals ik ben, niet oordeelt, weinig van mij verwacht buiten wat meer tijd, knuffels, liefde en… een heerlijke wandeling in de natuur.  En daar heb ik toch ook alleen maar voordeel aan! Want op het eind van de rit, kan je altijd maar ja op alles en iedereen zeggen, maar er is er maar 1 dat ALTIJD met die mooie bruine oogjes verliefd naar me kijkt 😍en met een kwispelend staartje op mij wacht 😉

Ik durf eerlijk te zeggen dat ik meer van dieren houd, dan van mensen…net omdat dit onvoorwaardelijke liefde is 🙂 #unconditionallove

XOXO

Enorme dank aan volgende personen om te blijven volhouden in deze zoektocht naar de oorzaak & altijd zo lief te zijn voor Hayden: dierenarts Wim Geurts, Johan Van Ommen van Orion Dierenkliniek, Ilke van het Waterhof & hondentrainer Kris Fastré ❤

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s